Goes heeft de tweede ronde bereikt van de beker. Tegen 2e klasser Dordrecht werd met 2,5-1,5 gewonnen:

 
Rating
 
Rating
  Grochal, J. (Joey) 2326   Timmermans, M.A. (Mark) 2391 0 - 1
  Klepke, R.M. (Ricardo) 2297   Boer den, L. (Lennard) 2114 ½ - ½
  Kaap van der, J. (Jos) 2182   Hennekes, J. (Jacques) 2049 1 - 0
  Burgerhoff, M.J. (Rinus) 1905   Blommestein van, F.A.V. (Victor) 1767 1 - 0
  Gemiddelde Rating: 2178   Gemiddelde Rating: 2080 2½-1½

Op papier waren we dan ook sterker dan de 2e klasser. Op 4 borden kunnen we heel aardig mee zelfs zonder Sven en de in Colombia vertoevende Maxim.

De wedstrijd begon met een overtuigende overwinning van Jos tegen Hennekes. Het ging hier blijkbaar totaal mis in de opening bij de zwartspeler die een pion kwijt raakte en bovendien ook nog eens zijn koning in het midden had. Hier wist Jos wel raad mee.

YT 'mocht' aan bord 1 tegen IM Mark Timmermans. Uiteindelijk werd het een vaag soort Nimzo wat via via iets van een Benoni achtige structuur werd. Wit had voor een standaardplan met Pd2-f4-e4 etc kunnen gaan maar ging in plaats daarvan voor spel op de damevleugel. Wit wist een vrijpion op b7 te krijgen maar het viel allemaal wat tegen. Het had op een wholesale exchange en remise moeten leiden maar wit wilde maar wat graag de torens ruilen met Txd6 ipv Pxd6 te doen... Plots was het in alle varianten heel precies op 1 tempo verloren in plaats van 0,0 en op 1 tempo remise omdat de zwarte toren nu op b4 kon komen en de zwarte vrijpion kon ondersteunen...

Bij Ricardo was er de hele tijd een klein minnetje. Wit had een mooie loper en wat druk op een b7 pion. De zwarte stelling was echter heel solide en wit zag niet direct in hoe verder te komen. Remise dus.

Dus kwam het aan op Rinus die slecht leek te staan totdat hij zomaar een kwaliteit kon winnen. Zelfs nu was het niet duidelijk omdat wit zijn zwaktes redelijk kon dekken. Wit blunderde wel opzichtig met Tf3?? Rinus had simpel Dxf3 Dxf3 Txb3 kunnen doen. De dame wordt teruggewonnen en die lastige pion op b3 is weg... Nu werd het spannend. Het zag er allemaal best eng uit voor zwart maar Rinus bleef koel en wist mooi zijn toren in de verdediging te betrekken met onmiddellijke winst tot gevolg: nu ging de witte koning mat.

Zodoende bekeren we een rondje door. In de tweede ronde spelen we thuis tegen Rokado.