Goes C-Jeugd door naar JCC.

Het C-Jeugdteam is Zeeuws Kampioen geworden! Tenminste, dat wordt aangenomen. Van zelfs het bestaan van deze competitie ontbreektĀ op de ZSB-site elk spoor. Maar met 3 rondes en in totaal 11 uit 12 bordpunten zijn wij terecht kampioen geworden.

Kenny was verhinderd en Norah kon invallen. Niels was de scheidsrechter. De tegenstander was Souburg.

JG, op het 1e bord, stond al na 10 zetten gewonnen. Dat betaalde zich ook uit in een overwinning.

Toen kwamen de fouten.

Lars op bord 3 stond eerst een toren voor; gaf die toren weer terug; had geluk omdat zijn tegenstander in het toreneindspel niet voor de beste optie ging; en zette mat.

Norah op bord 4 had enorm veel geluk. Ze kon mat in 1 worden gezet. Maar toch won ze.

Jefta op bord 2 was als laatste nog bezig. Tegen Giovanni stond hij verloren in een toreneindspel, maar Giovanni gaf zijn witte vrijpion op b6 weg. Als die gewoon verdedigd werd kon hij volgens mij zo doorlopen. Nu zat er volgens mij nog een remise in, maar Jefta zette een valletje in de stelling en won.

Zodoende blijkt maar weer dat je met een slechte partij gewoon kunt winnen. Met deze overwinning heeft het C-team zich geplaatst voor de landelijke Jeugdclubcompetitie (JCC), die zo rond oktober/november/december gehouden wordt. Daar zullen de slechte partijen wel worden afgestraft.