Goes A heeft een mislukt seizoen in de avondcompetitie afgesloten met een simpele overwinning tegen een niet compleet Souburg B. 3 spelers wonnen en 1 speler wist het 'doel' te behalen:

TABEL

Uw verslaggever kreeg het voor elkaar om dit jaar 6 uit 7 te scoren in de avondcompetitie. Let wel het gaat hierbij niet om het aantal punten maar het aantal remises! Ongekend... Heb in het verleden ook wel eens 7,5 uit 8 gehaald maar dit jaar werd alles gewoon remise. Tegen Henrik Westerweele viel YT voor de val van een 'te korte' voorbereiding. Henke speelt normaal de lijn met De8-h5 dus daar had ik voornamelijk naar zitten kijken in mijn vlugge prep. De lijn met Pe4 had ik tegen Mees van Batenburg gehad in Vlissingen en toen goed voorbereid Nu niet zo... Na Txf1+ kan zowel Pxf1 als Kxf1 (Lxf1 en Dxf1 ook trouwens maar die zijn niet zo goed). Nu zie ik dat ik tegen Mees voor Kxf1 was gegaan (Pxf1 is wel het vaakst gespeeld btw). Nu deed ik Pxf1 en zat dus dingen door elkaar te halen. Henke vond gelijk een mooie tactical shot na mijn Pd2 (de beste zet volgens Stockfish nota bene...) waarna een T+L v T+L eindspel overbleef met ongelijke lopers waarin wit optisch enig voordeel had maar wat natuurlijk altijd simpel binnen de remisemarges bleef... Volgende keer dus toch maar weer Kxf1 doen ipv Pxf1 dat is veel kansrijker zo had ik de vorige keer dus ook geconcludeerd bij mijn uitgebreidere voorbereiding voor Vlissingen!

Gelukkig wonnen de andere 3 spelers eenvoudig. Louis kreeg tegen Brandon Haasbroek 2 remiseaanboden te verwerken. Afgeslagen en de boel opengegooid met een zwart g4 ditmaal. Na een wit f4 kwam g3 en kon wit geen kant meer op. Een behoorlijk harde overwinning.

Rinus won van Arno Boutens. Rinus had een heerlijke Ragozin via Ruilvariant Damegambiet. Rinus zag af van pionwinst en hield gewoon een duidelijke plus. Na Lxf6 gxf6 kwam er een koningsaanval. Rinus was ook wat bang voor zijn eigen koning met de zwarte torens op g7 en g8 en speelde Lf5-h3 terug. Mogelijk was Dh6 ook gewoon ok met Txg2+ Kh1 en een heel gevaarlijke aanval. Zo zag het er in de analyse wel uit. Rinus deed het rustiger en won uiteindelijk in het eindspel dankzij zijn vrije d-pion.

Hans wist ook weer eens te winnen. Tegen Vincent Sleuyter zagen we een Draak. Er kwam een beter toreneindspel op het bord. Hans kreeg vrijpionnen op h en f en op e en eentje is er vast gepromoveerd. Heb even gemist welke maar het was genoeg voor de zege.

Zo dus een duidelijke overwinning tot besluit waarmee we volgens mij 3e worden dit jaar.