Goes A heeft Terneuzen A verslagen en daarmee Goes B geholpen in de degradatiestrijd. Dat dat helemaal niet nodig was omdat het b-team van Landau won is natuurlijk niet zo relevant! Enfin we moesten op papier natuurlijk ook van Terneuzen winnen en dat lukte al was het net wat minder ruim dan het b-team eerder!

   
  Grochal, J. (Joey)   Freeke, K. (Kees) ½ - ½
  Nieuwenhuijse, L.C.J. (Louis)   Frouws, W. (Willem) 1 - 0
  Kloosterman, E.G.J. (Erwin)   Putter de, P. (Peter) ½ - ½
  Landman, R.P.M. (Renzo)   Putter de, S. (Sven) 1 - 0
  2028   1772 3-1

 

Louis won makkelijk van Frouws. Deze bood remise aan maar Louis stond toen al totaal gewonnen. Een paard en loper stonden volledig afzijdig op de koningsvleugel en dus won Louis op de damevleugel.

Renzo mocht in het A-team spelen en versloeg Sven de Putter een voormalig jeugd’talent’. Wat jaren gestopt geweest en nu weer begonnen. Renzo speelde een sideline van het Schots en ging er gewoon hard doorheen. De zwarte koning kon niet naar links, niet naar rechts en ook niet in het midden. Renzo kwam met f4-f5 en uiteindelijk zelfs f6 met zijn pion ook nog op e5. Th6? Was niet handig en leverde al een kwaliteit op. Met een mooie dameoffer kon Renzo de winst binnen halen.

Toen YT Renzo dat zag spelen bood hij zelf remise aan tegen Kees Freeke. Tja... Het wil nog niet vlotten in de avondcompetitie. Weer een witspeler die vol maar dan ook vol op een halfje speelde en dan ook nog ‘het ergste’ opende. YT had op zet 3 alweer zo een spijt... Andermaal ging ik het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Deze opponent maakte er net wat minder gebruik van dan ‘die idioot’ in Brasschaat al waren mijn transgressions net wat minder erg. Per saldo echter ging het hele boord open en had wit meer ontwikkeling. Dat woog wel op tegen een kleine structurele zwakte. Zwart bleef wel overeind maar ook niet meer dan dat... Er werd een 0.00 dubbel toreneindspel bereikt. Daar bood Kees natuurlijk remise aan. YT zwoegde nog even door zonder veel resultaat: wit deed geen gekke dingen. Toen duidelijk was dat Renzo ging winnen werd dus zelf maar remise aangeboden...

Erwin deelde ook het punt met Peter de Putter. Dit was een echte loopgravenoorlog. Toen ik dit verslag voor het eerst schreef schreef ik dat men nog bezig had kunnen zijn geweest. Nu misschien nog steeds wie weet? Erwin kwam stukje bij beter wel wat beter te staan in een hele gesloten stelling maar echt winnen had nog een hele tijd geduurd en daar had Erwin duidelijk ook geen zin in.

3-1 dus. Een solide overwinning natuurlijk. Goes A speelt nergens meer voor en Goes B is dus ook veilig. Enkel opponent in de laatste ronde Souburg B kan er nog uit als zij dik verliezen en Terneuzen dik wint. Je weet nooit. (< of dus niet want Souburg B won zelf ook van HWP A zo is alles al gespeeld) We gaan er in de laatste ronde tegen Souburg B natuurlijk nog wel voor... Voor de baard van de keizer.