Goes A is het seizoen goed begonnen. Goes B werd verslagen zoals te doen gebruikelijk. Ditmaal werd er een 0,5 bordpuntje gemorst.

Uw verslaggever opende de score tegen Hans aan bord 1. Ik koos eens een keer voor de Slav en Hans ging ergens voor een plan met Pa2 en b4. Zijn aanvankelijke idee was om na Pa2 Ld6 Pc3 terug te spelen en dat had hij beter wel kunnen doen. Nu kwam zwart vlot met ...e5.  Dit b4 is overigens nog wel gespeeld door enkele 2300es en een 2400 (geen serieuze schakers dus) maar is na De7 al -0,7 aldus Stockfish. Pc3 is nog =.... Vervolgens kwam er opk nog eens Lh5 gevolgd door Lxf3 waarop gxf3 moest. De zwarte paarden stonden er vervolgens op f4 en e5 wel aardig bij terwijl de witveldige loper op c4 en dat paard op a2 figuranten waren. Hans verdedigde zich ook nog eens niet optimaal waardoor het wel heel snel mat liep. Gok dat hardnekkiger verdedigen ook geen soulaas had geboden.

Louis won eveneens overtuigend. Tegen David had hij de betere structuur (isolani op d5 voor zwart) en de actievere stukken. Het Schuler-Boden mat lag al op de loer. Hoe het hier precies definitief fout is gegaan voor zwart weet ik niet want ik zat te analyseren.

Erwin versloeg invaller Jo Tholenaar. Deze partij leek ietwat gelijk op te gaan met wellicht een klein plusje voor wit. Jo had dan wel het loperpaar maar wit had een makkelijker te mobiliseren meerderheid op de damevleugel en heel wat controle daar. Het ging mis met onze nestor toen hij in een variant aan het eind een paardvork met stukwinst overzag. Jo offerde daarop maar het stuk maar dat was nooit voldoende en de witte pionnen op de damevleugel liepen simpel door.

Rinus tot slot morste het halfje met zwart tegen Niels. Mijns inziens leek Rinus toch de betere kansen te hebben omdat wit de nodige potentiele zwaktes had in zijn kamp waaronder veld f3 en d3. Blijkbaar kon zwart daar nooit echt van profiteren of had wit genoeg tegenspel. Dat was toch genoeg voor Goes B om de eer te redden bij de seizoensstart.