Goes A heeft ook de 5e wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Middelburg werd een half bordpuntje gemorst.

Ondertussen kunt overigens ook genieten van de vernieuwde website. Alle oude artikelen zijn blijkbaar weg.... (of naar verluid heeft Niels deze geimporteerd en komt dit later beschikbaar als archief. Laten we het maar hopen...)

Verder gaan we met 'tags' werken in plaats van met een uitgebreid menu met een hele zooi submenus (blijkbaar is alleen YT fan van deze opzet) dus als u in het vervolg artikelen over een bepaald team / onderdeel wilt vinden gaat dat met behulp van tags.

Tegen Middelburg ging het bepaald niet soepel maar de winst was er wel:

Bij YT tegen Marcel Nellen ging het nog het makkelijkst. Marcel speelde provocerend in de opening en liep dan ook gelijk op g4! Dat leverde een totale dominantie op de zwarte velden op en een zwarte koning wiens positie er precair uit zag. Marcel wist er zowaar nog een beetje een rommelstelling van te maken maar als je tegen zoveel principes zondigt kan het doorgaans niet goed gaan voor je... Eigenlijk waren alle eindspelen die op het bord hadden kunnen komen zeer goed tot gewonnen voor wit (nog steeds met een beest van een loper op f4 en een krakkemikkige van zwart op c8...). Marcel probeerde het daarom andermaal tactisch op te lossen maar nu zat er wel een simpel lek in zijn combinatie waardoor zwart een stuk en de partij verloor.

Jos maakte er 2-0 van tegen Paul Koster met zwart. Dat had eigenlijk niet zo moeten zijn want Jos maakte een elementaire openingsfout, tot zijn eigen ongenoegen, en dat had afgestraft moeten worden. Jos zag het min of meer winnende Lf4 al aankomen toen Paul de loper oppakte maar de Middelburger zette het ding op b2... Nu kwam Jos met de schrik vrij en kon hij de stelling naar zijn hand zetten en uiteindelijk nog betrekkelijk comfortabel winnen na die grote openingsfout.

Invaller Rinus won van Aart Kogeler. Rinus had weer eens zijn typische stelling maar of het zo veel was was maar de vraag. Blijkbaar deed wit opeens een paar mindere zetten en was het opeens afgelopen.

Louis wist niet te winnen van Maarten Westerweele. Het eindspel leek heel goed voor wit (volgens Jos compleet gewonnen voor wit). Louis had LL vs LP met 2 vrijpionnen op a en b terwijl zwart in het centrum een meerderheid bezat. Louis houdt duidelijk van paarden en was zo bang voor het in potentie rondspringende ros dat hij maar remise gaf. In de analyse bleek wel dat de beste kansen echt voor wit waren maar dat zwart ook nog wat tegen kansen had... Nog al voorzichtig dus die remise temeer omdat we op BP al achter stonden op Souburg en 1,5 of 2 waarschijnlijk niet veel gaat uitmaken maar daar was Louis duidelijk niet mee bezig...

Zo 3,5-0,5 zege in het (zoals altijd moeilijk te bereiken) Bastion in Middelburg om 2020 af te trappen.