Goes A maakt aan alle onduidelijkheid een einde

Dankzij een minieme overwinning op De Zwarte Dame op een maandagavond in Kruiningen heeft Goes in ieder geval de taak voor het aankomend treffen met Souburg duidelijk gemaakt: ook dit jaar moet gewonnen worden. Teamcaptain Hans was erbij als vervanger van Jos en had ook de nodige invloed op het tot stand komen van deze duidelijkheid. De thuisclub had voor de gelegenheid een leuk teampje samengesteld en de captain van de Kruiningers wist toch te melden dat zij voor alles behalve een 0-4 gingen. Wij gingen natuurlijk wel voor de 0-4.

Lees meer: Goes A maakt aan alle onduidelijkheid een einde

Goes A verslaat HWP A

Met dank aan de teamgenoten. Het werd een wedstrijd met een (zwaar) gehavend Goes en dus mogen we content zijn met de matchpunten. Onder normale omstandigheden had het best 4-0 kunnen worden... Nu was Sven er niet bij. Door zijn rug gegaan... En uw verslaggever wilde toch perse spelen ondanks helse pijnen in het oog.. Waarschijnlijk had ik dan weer NIET mee gedaan als de match voor de rating had mee  geteld maar dat is nu eenmaal niet zo voor de avondcompetitie. Nu was de partij een ware beproeving voor YT. Jammer was dan dat tegenstander Andre Galle net een leuke variant op het bord bracht die ik pas 1x eerder op het bord had gehad in een officiele partij voor zover ik me kan herinneren (een rapidpartijtje tegen Bomans dat ik won jaren geleden). Had het geheel maanden geleden voorbereid maar wist niet alle details meer. Het gekozen plan door wit met Dg4 en Lf4 lijkt simpelweg foutief (zonder Houdini geraadpleegd te hebben) en dus staat zwart al heel erg lekker. De situatie op het bord was prettig maar de situatie in mijn oog werd slechter en slechter.. De door de huisarts gegeven verdoving was wel uitgewerkt en toen geconcludeerd werd dat Louis huizenhoog gewonnen stond en dat ook Jos een hele fijne stelling had werd remise aangeboden. Jeroen was zo aardig me een vlotte lift naar huis te bezorgen alwaar minimaal 75% van het weekend in bed werd doorgebracht. Volgens de oogarts is de wond in mijn oog inmiddels al 90% dicht dus dat gaat de goede kant op. 

Louis won inderdaad van Baaten. Hij stond al een kwaliteit en pion voor met aanval tegen de zwarte koning. Kan niet lang meer geduurd hebben. Jos kreeg het punt ook op het droge met dank aan een paardvork blijkbaar als we het verslag van Andre mogen geloven. De partij van B was wel een groot vraagteken voor uw verslaggever. B had vooral heel veel groepjes pionnen in een Sveshnikov maar wel redelijk stukkenspel. Hij had natuurlijk gewoon even het partijtje dat ik had doorgemaild van vorig jaar tegen de Vroe moeten naspelen want daar stond zwart na de opening al gewonnen. Nu ging het blijkbaar toch mis waardoor we op bordpunten helaas niet inlopen op Souburg A maar goed wel de matchpunten binnen.

Goes A schiet zichzelf in de teen

Goes A heeft geen goede zaken gedaan door tegen het eigen C-team zomaar een half bordpunt te morsen. Dat was dan ook nog geheel en al te wijten aan YT. Teamleider Hans had best een zware taak om de 3 teams voor deze vrijdag compleet te krijgen. Blijf het opmerkelijk vinden dat Goes A,B en C (en Souburg A en B) niet gewoon in de eerst mogelijke ronden tegen elkaar spelen. Dat zou wel zo logisch zijn. Nu was het dus aan Hans om de teams op te stellen. Al duidelijk was dat Jos niet kon en ook Sven gaf snel aan nog een weekje uit te zitten (of juist niet...). Beoogd invallers waren Maxim en JoeyB. Toen Maxim te horen kreeg dat we tegen de eigen club moesten vond hij het niet de moeite om naar Goes af te reizen... Daarop werd Niels van Goes C (!) naar A overgeheveld. Goes B moest immers tegen een andere club dan Goes (Denk en Zet) EN dat was ook nog eens een concurrent van Goes C (!). Dus Goes B bleef op niveau... Ware het niet dat in de aanloop naar de wedstrijden Hans zelf ziek werd. Eliza werd daarop naar B verplaatst. Vervolgens moest ook Mark verstek laten gaan want zijn vrouw was ziek geworden... Jammer want YT had zich verheugd op een (eerste) partij ooit tegen Mark in plaats van de 348e oid tegen David... Kwam er ook nog eens bij dat Goes D al vooruit gespeeld had (ivm Kersttoernooien) waardoor gebruikelijke invallers zoals Jo en Rob niet meer in Goes C mochten optreden. Zo kwam deze match met fantastieopstelling tot stand. De Feijter broers waren er bij voor Goes C maar Niels speelde dan wel voor Goes A. Bij Goes A waren YT en Louis van de partij plus dus Niels en JoeyB. Naast David zagen we Yoran, Jari en Ron in Goes C. Op papier dus een uitstekende kans om met 4-0 goede zaken te doen voor het A-team.

 

Lees meer: Goes A schiet zichzelf in de teen