Bekerteam

Matchwinner Eliza in eerste ronde bekercompetitie Goes 2

Verslag: Hans Welten

Omdat Niels de jeugd begeleidde naar Axel mocht Eliza op vrijdag 12 januari voor de eerste keer meespelen bij de voormalige meervoudige bekerkampioen (onder de naam Goes 1, maar wel met hetzelfde team). Het zal dit seizoen wel voormalig blijven, omdat nu ook de KNSB-spelers mogen meedoen. We reden onder de welluidende klanken van Roxy Music naar Sas van Gent. Eliza wist niet waar we waren toen we Erwin “in-the-middle-of-Zeeland” oppikten. We speelden tegen HWP 2. Normaal speelt HWP met 1 bekerteam mee, maar dit seizoen met 3 teams. Gelet op de mogelijke KNSB-spelers hadden we geen idee welk team HWP zou opstellen. Het bleek een mix van 3 KNSB-spelers en 1 ZSB-speler.

Lees meer: Matchwinner Eliza in eerste ronde bekercompetitie Goes 2

Bekerflop in Souburg

TABEL

Het jaarlijkse KNSB bekeravontuur zit er na 1 rondje alweer op voor Goes. Gelukkig krijgen we dit jaar een tweede kans in de ZSB-beker... In en tegen Souburg ging het allemaal heel onnodig en net mis. Iedereen was zich aan het klaar maken voor het vluggeren toen de thuisploeg er zowaar nog met de directe plaatsing van doorging. Jammer want in ronde 2 wachtte dit jaar nou eens niet een landskampioen maar een 'lekker hapje' in ZSC of Middelburg... Maar ja dan moet je wel winnen en dat ging net mis.

Lees meer: Bekerflop in Souburg

Finale bekercompetitie

Vrijdag speelde Goes voor de derde keer op rij de Zeeuwse bekerfinale. Dit keer niet tegen Zierikzee, maar tegen Middelburg. Op papier hadden wij het sterkste team, maar Middelburg bleek al een paar keer eerder dit seizoen de Goese angstgegner. Alle vaste spelers waren van de partij: Erwin, Hans, Niels, David. Bij de loting werd bepaald dat we met zwart op de oneven borden speelden.

Lees meer: Finale bekercompetitie

Bekerteam door naar de finale

Vrijdag speelden we de traditionele halve finale tegen Denk en Zet. Het was alweer de derde keer op rij dat we dit team troffen in de een na laatste beker ronde. Waar we de vorige keren een uitwedstrijd hadden moesten nu de Denk en Zetters naar Goes komen. Bij uitwisselen van de opstelling bleken de gasten de volgorde van de spelers wat gehusseld te hebben, maar we konden daar niet al te lang bij stilstaan want de westrijd moest beginnen. We lootten zwart op de oneven borden.

Lees meer: Bekerteam door naar de finale